W magazynie
Nowy produkt
Uwaga: ostatnie sztuki w magazynie!
Data dostępności towaru:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 139 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 139 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,42 zł.
Słód do wypieków JĘCZMIENNY w proszku 500 g Naturalnie Zdrowe
Poprawia smak, zapach i barwę pieczywa oraz wzbogaca je o wartości odżywcze i mineralne.Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
SŁÓD JĘCZMIENNY O KOLORZE JASNYM ("BIAŁY")
Słód jęczmienny to produkt całkowicie naturalny dzięki czemu idealnie sprawdza się jako składnik zdrowego domowego chleba, choć znacznie częściej stanowi komponent wykorzystywany w przemyśle alkoholowym. Żmudny proces jego wytworzenia sprawia, że jest dostępny wyłącznie w specjalistycznych sklepach ze zdrową żywnością. Jak powstaje słód? Słód jęczmienny jest pozyskiwany w toku złożonego procesu słodowania ziaren jęczmienia. Jego fazą początkową jest namaczanie oczyszczonych ziaren zboża tak długo, aż zaczną kiełkować. Użycie specjalnych technologii zapewnia równomierne kiełkowanie na całej powierzchni zboża. Następnie jęczmień zostaje wysuszony, pozbawiony kiełków i pozostawiony do dosuszania w przeznaczonych do tego piecach. Do ostatniego etapu słodowania dopuszczone zostają tylko specjalnie wyselekcjonowane ziarna, a więc te, których łuska nie została uszkodzona podczas kiełkowania. Słód jęczmienny - właściwości
Poprawia smak, zapach i barwę pieczywa oraz wzbogaca je o wartości odżywcze i mineralne. Ze względu na aromat i smak jest on często wykorzystywany w mieszankach chlebowych. Z powodzeniem zastąpi słód żytni lub pszeniczny w każdym przygotowywanym z jego pomocą bochenku. Słód jęczmienny – dawkowanie Ten rodzaj słodu, podobnie jak słód żytni, może zostać wykorzystany do pieczenia chleba litewskiego, jak i innego rodzaju pieczywa. Proporcje jego dawkowania w stosunku do ilości mąki wynoszą 1:10.
Specyfikacja:
Producent: | Naturalnie Zdrowe |
Kraj pochodzenia: | Litwa |
Waga netto: | 500 g |
Zastosowanie: | Podnosi smak i aromat wypieków, a także powoduje, że skórka staje się chrupiąca, a miękisz delikatniejszy. Najlepsze efekty uzyskujemy dozując od 1 do 10 % w stosunku do mąki przewidzianej recepturą. |
Skład: | naturalny słód jęczmienny, jasny, mielony |
Wartość odżywcza w 100 g: | Wartość energetyczna (kJ) 1379 [(kcal) 325] Białko: 10,1 g Tłuszcze: 2,7 g [w tym nasycone 0,8 g Węglowodany: 65,0 g [w tym cukry: 14,0 g Błonnik: 15 g Sól: 0,0 g Sód 0,02 g. |
Uwagi: | Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż, może zawierać śladowe ilości soi i sezamu. Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru. |
Producent:
NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko
05-420 Józefów, ul Matejki 4
Produkt nie zawiera | Alkoholu, Sztucznych barwników, Sztucznych konserwantów |
Pochodzenie marki | Polska, Kraje UE |
Produkt ekologiczny | NIE |
Waga netto (w gram) | 500 |
Jako matka karmiąca bardzo sobie cenię. Zamiast kupować drogi suplement na bazie słodu jęczmiennego np. Femalticker w aptece - biorę sam słód jęczmienny 500 g. Wychodzi taniej i to działa!
Fantastyczny produkt dobrej jakości w dobrej cenie. Polecam wszystkim gospodyniom domowym.
Bardzo mi odpowiada, piekę chleb z jego dodatkiem i mam pewność, że jest bardziej naturalny i zdrowszy niż ten kupiony w sklepie. Fajna sprawa.
Bardzo fajny produkt dobrej jakości. Dodaję go do wypieku chleba własnej roboty. Polecam.