Nowy produkt
Uwaga: ostatnie sztuki w magazynie!
Data dostępności towaru:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 81 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 81 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,24 zł.
Drożdże piekarskie suche (Saccharomyces cerevisiae) idealne do przygotowania ciasta na pizzę, wypieku bułek i ciast drożdżowych, czy tradycyjnego chleba. Są wielokrotnie silniejsze i stabilniejsze od zwykłych drożdży. Do spulchnienia 1 kg mąki wystarczy 7-9 gram.
Poza piekarnictwem znajduje on szerokie zastosowanie w browarnictwie, winiarstwie czy gorzelnictwie. Tradycja stosowania tego produktu sięga czasów starożytnych, kiedy to efekt fermentacji uzyskiwano dzięki skórkom owoców, z których to z czasem drożdże suche zostały wyizolowane.
Właściwości:
Stanowią idealna alternatywę dla przygotowania chleba na naturalnym zakwasie, gdyż przyspieszają fermentację, pozwalając oszczędzić czas potrzebny do tego, by ciasto wyrosło.
Specyfikacja:
Producent: | Naturalnie Zdrowe |
Waga netto: | 100 gram |
Sposób użycia: | Może być mieszany bezpośrednio do mąki lub ciasta, jak i rozpuszczony w ciepłym mleku lub wodzie. Produkt nie powinien być stosowany w połączeniu z zimną wodą. |
Skład | 100% drożdże piekarskie suche (Saccharomyces cerevisiae) |
Uwagi: | Po otwarciu drożdże suche należy przechowywać w lodówce. |
Producent:
NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko
05-420 Józefów, ul Matejki 4