W magazynie
Nowy produkt
Uwaga: ostatnie sztuki w magazynie!
Data dostępności towaru:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 146 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 146 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,44 zł.
To rodzaj słodu żytniego, pozyskiwanego ze skiełkowanego i zmielonego ziarna żyta, w wyniku procesu słodowania. Nazywany jest często litewskim, gdyż obok kminku, miodu i czosnku, stanowi podstawowy składnik tamtejszego tradycyjnego chleba.
Posiada bardzo charakterystyczny, swoisty, niepowtarzalny aromat. Podnosi smak i aromat wypieków, a także powoduje, że skórka staje się chrupiąca, a miękisz delikatniejszy. Najlepsze efekty uzyskujemy dozując od 2 do 6 % w stosunku do mąki przewidzianej recepturą.
Oferowany sfermentowany słód żytni jest niemal niemożliwy do samodzielnego pozyskania w zaciszu domowym. Jest bowiem przygotowywany poprzez kiełkowanie, a następnie długie podgrzewanie precyzyjnie wyselekcjonowanych ziaren żyta w piecach, w odpowiedniej temperaturze i specjalnie przystosowanych warunkach.
Specyfikacja:
Producent: | Naturalnie Zdrowe |
Waga netto: | 500 gram |
Kraj pochodzenia: | Litwa |
Zastosowanie: | Wartość energetyczna (kJ) 1538 [(kcal) 362] Białko: 10,2g Tłuszcze: 1,7g [w tym nasycone 0,2g] Węglowodany: 76,6g [w tym cukry: 7,55g] Błonnik: 16,5g Sól: 0,0g Sód: 25mg |
Skład: | naturalny słód żytni, przefermentowany, mielony |
Uwagi: | Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż, może zawierać śladowe ilości soi i sezamu data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru. |
Produkt nie zawiera | Alkoholu, Sztucznych barwników, Sztucznych konserwantów |
Pochodzenie marki | Kraje UE |
Produkt ekologiczny | NIE |