NZ-Ż1766

Naturalnie Zdrowe

5902721173238

Orkiszowa FOCACCIA z rozmarynem i pomidorami, mieszanka do wypieku 500g Naturalnie Zdrowe

W magazynie

Nowy produkt

6,19 zł

1,24 zł za 100 gram

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 61 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 61 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,18 zł.


Orkiszowa FOCACCIA - pochodzenie i właściwości.

Mieszanka do wypieku włoskiej focacci. Umożliwia przygotowanie miękkiego i puszystego tradycyjnego włoskiego pieczywa z dodatkiem suszonych pomidorów i rozmarynu. Sprawdzi się jako przekąska przed głównym daniem. Idealna do maczania w oliwie i occie balsamicznym.

Focaccia orkiszowa - przepis

Focaccia orkiszowa jest prosta w przygotowaniu i nawet totalni nowicjusze nie powinni mieć problemu z jej zrobieniem. Należy jednak pamiętać o czasie, jaki jest potrzebny do wyrośnięcia ciasta. Warto mieć to na uwadze i przygotowania rozpocząć odpowiednio wcześniej. W naszej autorskiej mieszance postanowiliśmy użyć mąki orkiszowej zamiast pszennej – taki zabieg sprawi, że pieczywo będzie bogatsze w składniki odżywcze.

  1. Rozpuść 25 g drożdży tradycyjnych lub 10 g instant w 330 ml ciepłej wody o temperaturze 26 stopni.
  2. Dodaj 10 g (około 1 łyżki) oliwy z oliwek, zawartość torebki i mieszaj przez 12 minut, a następnie zostaw pod przykryciem na kwadrans.
  3. Delikatnie uformuj dłońmi prostokątny placek, który następnie złóż na pół i ponownie na pół. Odstaw w ciepłe miejsce i pod przykryciem na pół godziny.
  4. Powtórz czynność i przełóż ciasto do nasmarowanej oliwą formy i zostaw pod przykryciem na 35-40 minut.
  5. Tak wyrośnięte ciasto dociśnij palcem, tworząc w ten sposób dołki w odległości około 5 cm od siebie. W zagłębienia można powtykać oliwki, kapary itp.
  6. Wypiekaj w piekarniku rozgrzanym do 220-230 stopni. 15-20 minut orkiszowa focaccia będzie gotowa.

Wartości odżywcze w 100 g:

  • Wartość energetyczna1503 kJ / 355 kcal
  • Tłuszcz 1,3 g w tym kw. tł. nasycone 0,3 g
  • Węglowodany 58 g w tym cukry 4 g
  • Białko 26 g
  • Sól 2 g
Specyfikacja produktu:
Producent:Naturalnie Zdrowe
Kraj pochodzenia:Polska
Waga netto:500 gram
Składniki:mąka orkiszowa typ 500, słód jęczmienny, rozmaryn, suszone pomidory grys, sól
Uwagi:W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy. Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

Producent:

NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko

05-420 Józefów, ul Matejki 4

Produkt nie zawieraSztucznych barwników, Sztucznych konserwantów
Pochodzenie markiPolska, Kraje UE
Produkt ekologicznyNIE
Waga netto (w gram)500

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

15 innych produktów w tej samej kategorii: