W magazynie
Nowy produkt
Uwaga: ostatnie sztuki w magazynie!
Data dostępności towaru:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 72 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 72 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,22 zł.
Naturalna, różowa sól kłodawska, niejodowana, wydobywana tradycyjnymi metodami górniczymi w kopalni soli w Polsce. Charakteryzuje się bardzo wysoką czystością oraz bogatą zawartością mikroelementów.
Sól kłodawska miałka to produkt przeznaczenia spożywczego pozyskiwany z Gór Słonych. Obecnie w formie nieprzetworzonej ze względu na dużą zawartość mikroelementów jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnej soli kuchennej.
W odróżnieniu od soli kuchennej, przedstawiony produkt cechuje większe bogactwo mineralne i delikatniejszy smak. Z powodzeniem dodaje się ją do wszelkiego rodzaju potraw w celu podkreślenia ich walorów smakowych.
Producent: | NatVita |
Kraj pochodzenia surowca: | Polska |
Waga netto: | 1300 gram |
Skład: | 100 % sól kłodawska różowa, miałka. |
Propozycja spożycia | Idealnie nadaje się jako przyprawa, do różnego rodzaju potraw, zup, sosów, przetworów lub nawet nawodnienia organizmu dodając kilka ziarenek do szklanki wody. |
Przechowywanie: | Przechowywać w temperaturze pokojowej lub niższej, szczelnie zamknięte, chronić przed światłem. |
Uwagi: | Każda partia przed sprowadzeniem zostaje przebadana mikrobiologicznie oraz fizykochemicznie (zawartość metali ciężkich oraz drobnoustrojów). |
Producent:
NAT Sp. z o.o.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka, 55-095 Mirków
Produkt nie zawiera | Sztucznych barwników, Sztucznych konserwantów |
Pochodzenie marki | Polska, Kraje UE |
Produkt ekologiczny | NIE |
Waga netto (w gram) | 1300 |