ES-K1223

Esent

5902574355447

Octan witaminy E 10ml Esent

Ten produkt nie jest już dostępny

Nowy produkt


6,99 zł

69,90 zł za 100 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 69 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 69 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,21 zł.


Octan witaminy E (octan tokoferylu) to forma witaminy E najczęściej stosowana w kosmetyce, która jest rewelacyjnym antyoksydantem. Neutralizuje i likwiduje obecne w skórze wolne rodniki, przez co hamuje procesy starzenia się. Wzmacnia i odżywia barierę lipidowa skóry. Reguluje poziom wody w skórze oraz podwyższa jej zdolność wiązania wody.

Kolejnym bardzo pożądanym działaniem witaminy jest ochrona skóry przed działaniem promieni UV, a także łagodzenie skutków oparzeń słonecznych. Ponadto przyspiesza gojenie się ran oraz jest doskonałym naturalnym konserwantem zapewniającym stabilność preparatu kosmetycznego.

Stosowana jest powszechnie w niemal wszystkich kosmetykach pielęgnacyjnych, począwszy od kremów i balsamów, poprzez produkty do ochrony przed skutkami promieniowania słonecznego, a skończywszy na środkach dermatologicznych wspomagających gojenie się ran, czy łagodzących skutki oparzeń (także słonecznych).

Sugerowane stężenie w kosmetykach do 5 %, octan witaminy znakomicie rozpuszcza się w tłuszczach (olejach, masłach kosmetycznych itp.), nie rozpuszcza się w wodzie.

Specyfikacja produktu:

Producent:Esent
Pojemność netto:10 ml
INCL:Tocopherol Acetate >95% , Macadamia Ternifolia Seed Oil <5%
Numeracja:

Numer CAS 7695-91-2, CAS 128497-20-1& 129811-19-4

Numer WE 231-710-0, -

Informacje chemiczne:

Ester kwasu octowego i witaminy E (tokoferylu). Jest witaminowym suplementem stosowanym w produktach dermatologicznych, w stosunku do czystego tekoferolu ma zblokowana grupę hydroksylową co przekłada się no podwyższenie ph ( zmniejszenie kwasowości). Octan w kontakcie ze skórą powoli hydrolizuje i jest wchłaniany przez skórę.

Postać : oleista ciecz
Kolor: bezbarwny do słomkowego
Zapach: swoisty, praktycznie niewyczuwalny
Wartość pH: brak
Temperatura topnienia: 2,5 - 3,5 °C
Temperatura wrzenia: 430 °C
Temperatura zapłonu: >240 °C
Temperatura samozapłonu: brak danych

Uwagi:Do użytku zewnętrznego. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent:

STUDIO Ewa Talarczyk

ul. Krzysztofa Kolumba 5, 70-035 Szczecin

Dla kogoDla kobiet, Dla mężczyzn
Pojemność (zakres)0 - 250 ml
Rodzaj kosmetykuBez spłukiwania
Rodzaj cery / skóryNormalna, Wrażliwa, Tłusta, Sucha, Mieszana, Trądzikowa, Naczynkowa, Z cellulitem
Produkt nie zawieraAlergenów, Alkoholu, Fluoru, Parabenów, Parafiny, PEG'ów, Silikonów, SLS / SLES, Sztucznych barwników, Sztucznych konserwantów
Pochodzenie markiPolska, Kraje UE
Produkt ekologicznyNIE
Pojemność netto (w ml)10

Opinie

Napisz opinię

Octan witaminy E 10ml Esent

Octan witaminy E 10ml Esent

Uniwersalne działanie dla skóry. Powszechny w wielu kosmetykach.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

27 innych produktów w tej samej kategorii: