0 produkty
0 produkty
OstroVit to producent wysokiej jakości suplementów diety, odżywek dla sportowców, witamin, maseł orzechowych, olejów kokosowych oraz żywności dietetycznej. W naszej ofercie znajdziesz szeroką gamę produktów, które pomagają w prosty i przyjemny sposób urozmaicić i wzbogacić codzienną dietę. Nasza żywność dietetyczna - masła orzechowe, makarony białkowe, oleje kokosowe oraz sosy „zero kalorii” - urozmaica dietetyczny styl życia nie tylko ludzi aktywnych, ale także fanów zdrowego odżywiania.
Marka Pięć Przemian powstała w 2010 roku z myślą o promocji zdrowego odżywiania oraz gotowania według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Pierwszym produktem firmy były konfitury słodzone ksylitolem. Ktoś by się spytał, po co pięć przemian w konfiturach? Po pierwsze, według TMC nie powinno się mrozić żywności, w szczególności owoców i warzyw, gdyż tracą one energię qi potrzebną nam do życia, a większość przetworów owocowych produkowanych jest z mrożonek. Po drugie, dodawanie przypraw, soli, soku z cytryny wydobywa, i w naturalny sposób wzmacnia smak i właściwości zdrowotne owoców. Obecnie oprócz konfitur firma przyrządza wiele smacznych i zdrowych produktów.
0 produkty
0 produkty
Mydlarnia "Powrót do Natury" to prawdopodobnie jedyny zakład w Polsce i unikalny w Europie, który produkuje naturalne mydła w oparciu o dawną, tradycyjną technologię sięgającą XIX wieku, na parku maszynowym z drugiej połowy XX wieku. Technologia ta oraz staranność i uczciwość w produkcji, a także wytwarzanie na własne potrzeby bazy wszystkich mydeł - doskonałych płatków mydlanych, gwarantują otrzymanie mydeł o najwyższych parametrach jakościowych. Podstawowym surowcem, z którego powstają produkty w mydlarni jest spożywczy olej palmowy najwyższej jakości. Produkcja mydła polega na rozgrzaniu w kotle warzelnym tłuszczu do temperatury bliskiej temperaturze wrzenia razem z wodorotlenkiem sodu. Para technologiczna używana w procesie warzenia i suszenia mydła, uzyskiwana jest przy pomocy tradycyjnego kotła opalanego drzewem. Wodorotlenek wchodzi w reakcję z tłuszczem i powoduje jego zmydlanie. W ten sposób powstaje mydło w postaci płynnej. W końcowym etapie procesu warzenia mydła dodawana jest niewielka ilość soli w celu wytrącenia się z mydła nadmiaru wody.