W magazynie
Nowy produkt
Uwaga: ostatnie sztuki w magazynie!
Data dostępności towaru:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 79 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 79 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,24 zł.
Najlepiej spożyć przed końcem: 2025-01-31
Fasola złota lub inaczej mung to gatunek rośliny z rodziny bobowatych. Pochodzi z Indii, ale obecnie jest uprawiana także w Azji Południowej, Malezji i Chinach. Jej nasiona są zasobne w białko, dlatego też jest popularna w kuchni wegetariańskiej.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g |
Wartość energetyczna | 347 kcal |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,15 g 0 g |
Węglowodany - w tym cukry | 62,6 g 2 g |
Białko | 23,86 g |
Błonnik | 17 g |
Sól | 0 g |
Producent: | sattva AYURVEDA |
Kraj pochodzenia surowca: | Indie |
Waga netto: | 500 gram |
Składniki: | Fasola mung cała |
Sposób gotowania: | Fasolkę dokładnie opłukać i wsypać do wcześniej przygotowanego garnka z wodą i solą. Gotować bez przykrycia do momentu aż będzie miękka około 30-45 minut. |
Sposób przechowywania: | Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. |
Dystrybutor:
Bombay Bazaar Ashish Hinduja
ul. Poprzeczna 52S/1, 05-506 Lesznowola
Produkt nie zawiera | Sztucznych barwników, Sztucznych konserwantów |
Pochodzenie marki | Azja, Indie |
Produkt ekologiczny | TAK |
Waga netto (w gram) | 500 |