Ten produkt nie jest już dostępny
Nowy produkt
Uwaga: ostatnie sztuki w magazynie!
Data dostępności towaru:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 91 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 91 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,27 zł.
Makaron z ekologicznego grochu żółtego powstaje z ziaren, które są bogate w witaminy z grupy B, witaminy C, D i K, kwas foliowy, beta-karoten, żelazo, cynk i potas. Ze względu na wysoką zawartość błonnika, mąka z grochu wpływa korzystnie na pracę układu pokarmowego, wspomagając też gospodarkę lipidową i insulinową. To też źródło białka, a szczególnie lizyny - aminokwasu niezbędnego skórze, układowi nerwowemu i naturalnej odporności organizmu. Ze względu na to, że mąka grochowa pozbawiona jest glutenu, może stanowić składnik diety osób chorujących na celiakię. Produkt ten, ze względu na wysoką zawartość białka, polecany jest też wegetarianom i weganom.
Specyfikacja produktu:Producent: | BIO Babalscy |
Kraj pochodzenia: | Polska |
Waga netto: | 400 gram |
Składniki: | Mąka grochowa typ 1850*, woda *Produkt rolnictwa ekologicznego |
Uwagi: | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z daleka od bezpośrednich promieni słonecznych. |
Producent:
Wytwórnia Makaronu BIO Aleksandra Babalska
Pokrzydowo 139, 87-312 Pokrzydowo
Produkt nie zawiera | Glutenu, Sztucznych barwników, Sztucznych konserwantów |
Pochodzenie marki | Polska, Kraje UE |
Produkt ekologiczny | TAK |
Waga netto (w gram) | 400 |