ES-K1252

Esent

5902574356734

Olej z CZARNUSZKI nierafinowany, tłoczony na zimno 50ml Esent

Ten produkt nie jest już dostępny

Nowy produkt


11,99 zł

23,98 zł za 100 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 119 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 119 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,36 zł.


Olej z czarnuszki (Black Seed Oil) otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Czarnuszka jest rośliną stosowaną od ponad 2500 lat w medycynie naturalnej (zwłaszcza w krajach basenu Morza Śródziemnego).

Olej ma jasnobrązowy kolor, korzenny zapach i charakterystyczny goryczkowaty smak. Stosowany jest z powodzeniem w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji włosów, gdyż znacząco poprawia kondycję skóry głowy, wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, nadaje im piękny zdrowy wygląd i przepiękny zapach.

Zawarty w oleju tymochinon ma silne działanie przeciwdrobnoustrojowe, sprawia, że używany jest w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.

Specyfikacja produktu:
Producent:Esent
Pochodzenie:Egipt / Syria
Pojemność netto:50 ml
Nazwa INCI:Nigella Sativa Seed Oil, NIERAFINOWANY , tłoczony na zimno
Numeracja:Numer CAS  90064-32-7
Numer EINECS 290-094-1
Sposób użycia:Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%. Olej można stosować w preparatach działających bezpośrednio na skórę i włosy. W przypadku pielęgnacji włosów, stanowi doskonałą bazę do zabiegu "olejowania" skóry głowy i włosów.
Skład :- nasycone kwasy tłuszczowe, 
- kwas linolowy, 
- kwas olejowy, 
- kwas alfa-linolenowy, 
- olejki eteryczne, 
- naturalne tokoferole.
Uwagi:Do stosowania zewnętrznego. Olej jest słabo odporny na działanie słońca i wyższych temperatur, po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce !!!!

Producent:

STUDIO Ewa Talarczyk

ul. Krzysztofa Kolumba 5, 70-035 Szczecin

Dla kogoDla dzieci, Dla kobiet, Dla mężczyzn
Pojemność (zakres)0 - 250 ml
Rodzaj kosmetykuBez spłukiwania
Rodzaj włosówNormalne, Cienkie i osłabione, Wypadające, Pozbawione blasku, Zniszczone, Z łupieżem
Rodzaj cery / skóryNormalna, Sucha, Mieszana, Trądzikowa
Składniki aktywneCzarnuszka
Produkt nie zawieraAlergenów, Alkoholu, Fluoru, Glutenu, Parabenów, Parafiny, PEG'ów, Silikonów, SLS / SLES, Sztucznych barwników, Sztucznych konserwantów
Pochodzenie markiPolska, Kraje UE
Produkt ekologicznyNIE
Pojemność netto (w ml)50

Opinie

Napisz opinię

Olej z CZARNUSZKI nierafinowany, tłoczony na zimno 50ml Esent

Olej z CZARNUSZKI nierafinowany, tłoczony na zimno 50ml Esent

Zwiera tymochinon znany z pozytywnych właściwości leczniczych.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: