ES-K1420

Esent

5902574355317

Olej z CZARNUSZKI nierafinowany, tłoczony na zimno 100ml Esent

W magazynie

Nowy produkt

17,99 zł

17,99 zł za 100 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 179 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 179 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,54 zł.


Olej z czarnuszki (Black Seed Oil) otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Czarnuszka jest rośliną stosowaną od ponad 2500 lat w medycynie naturalnej (zwłaszcza w krajach basenu Morza Śródziemnego).

Olej ma jasnobrązowy kolor, korzenny zapach i charakterystyczny goryczkowaty smak. Stosowany jest z powodzeniem w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji włosów, gdyż znacząco poprawia kondycję skóry głowy, wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, nadaje im piękny zdrowy wygląd i przepiękny zapach.

Zawarty w oleju tymochinon ma silne działanie przeciwdrobnoustrojowe, sprawia, że używany jest w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.

Specyfikacja produktu:
Producent:Esent
Pochodzenie:Egipt / Syria
Pojemność netto:100 ml
Nazwa INCI:Nigella Sativa Seed Oil, NIERAFINOWANY , tłoczony na zimno
Numeracja:Numer CAS  90064-32-7
Numer EINECS 290-094-1
Sposób użycia:Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%. Olej można stosować w preparatach działających bezpośrednio na skórę i włosy. W przypadku pielęgnacji włosów, stanowi doskonałą bazę do zabiegu "olejowania" skóry głowy i włosów.
Skład :- nasycone kwasy tłuszczowe, 
- kwas linolowy, 
- kwas olejowy, 
- kwas alfa-linolenowy, 
- olejki eteryczne, 
- naturalne tokoferole.
Uwagi:Do stosowania zewnętrznego. Olej jest słabo odporny na działanie słońca i wyższych temperatur, po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce !!!!

Producent:

STUDIO Ewa Talarczyk

ul. Krzysztofa Kolumba 5, 70-035 Szczecin

Dla kogoDla kobiet, Dla mężczyzn
Pojemność (zakres)0 - 250 ml
Rodzaj kosmetykuBez spłukiwania
Rodzaj włosówNormalne, Cienkie i osłabione, Z łupieżem
Rodzaj cery / skóryNormalna, Wrażliwa, Sucha
Składniki aktywneCzarnuszka
Produkt nie zawieraParabenów, Parafiny, PEG'ów, Silikonów, SLS / SLES, Sztucznych barwników, Sztucznych konserwantów
Pochodzenie markiPolska, Kraje UE
Produkt ekologicznyNIE
Pojemność netto (w ml)100

Opinie

Napisz opinię

Olej z CZARNUSZKI nierafinowany, tłoczony na zimno 100ml Esent

Olej z CZARNUSZKI nierafinowany, tłoczony na zimno 100ml Esent

Zwiera tymochinon znany z pozytywnych właściwości leczniczych.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

13 innych produktów w tej samej kategorii: