NZ-Ż1766

Naturalnie Zdrowe

5902721173238

Orkiszowa FOCACCIA z rozmarynem i pomidorami, mieszanka do wypieku 500g Naturalnie Zdrowe

Ten produkt nie jest już dostępny

Nowy produkt


5,89 zł

1,18 zł za 100 gram

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 58 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 58 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,17 zł.


Orkiszowa FOCACCIA - pochodzenie i właściwości.

Mieszanka do wypieku włoskiej focacci. Umożliwia przygotowanie miękkiego i puszystego tradycyjnego włoskiego pieczywa z dodatkiem suszonych pomidorów i rozmarynu. Sprawdzi się jako przekąska przed głównym daniem. Idealna do maczania w oliwie i occie balsamicznym.

Focaccia orkiszowa - przepis

Focaccia orkiszowa jest prosta w przygotowaniu i nawet totalni nowicjusze nie powinni mieć problemu z jej zrobieniem. Należy jednak pamiętać o czasie, jaki jest potrzebny do wyrośnięcia ciasta. Warto mieć to na uwadze i przygotowania rozpocząć odpowiednio wcześniej. W naszej autorskiej mieszance postanowiliśmy użyć mąki orkiszowej zamiast pszennej – taki zabieg sprawi, że pieczywo będzie bogatsze w składniki odżywcze.

  1. Rozpuść 25 g drożdży tradycyjnych lub 10 g instant w 330 ml ciepłej wody o temperaturze 26 stopni.
  2. Dodaj 10 g (około 1 łyżki) oliwy z oliwek, zawartość torebki i mieszaj przez 12 minut, a następnie zostaw pod przykryciem na kwadrans.
  3. Delikatnie uformuj dłońmi prostokątny placek, który następnie złóż na pół i ponownie na pół. Odstaw w ciepłe miejsce i pod przykryciem na pół godziny.
  4. Powtórz czynność i przełóż ciasto do nasmarowanej oliwą formy i zostaw pod przykryciem na 35-40 minut.
  5. Tak wyrośnięte ciasto dociśnij palcem, tworząc w ten sposób dołki w odległości około 5 cm od siebie. W zagłębienia można powtykać oliwki, kapary itp.
  6. Wypiekaj w piekarniku rozgrzanym do 220-230 stopni. 15-20 minut orkiszowa focaccia będzie gotowa.

Wartości odżywcze w 100 g:

  • Wartość energetyczna1503 kJ / 355 kcal
  • Tłuszcz 1,3 g w tym kw. tł. nasycone 0,3 g
  • Węglowodany 58 g w tym cukry 4 g
  • Białko 26 g
  • Sól 2 g
Specyfikacja produktu:
Producent:Naturalnie Zdrowe
Kraj pochodzenia:Polska
Waga netto:500 gram
Składniki:mąka orkiszowa typ 500, słód jęczmienny, rozmaryn, suszone pomidory grys, sól
Uwagi:W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy. Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.

Producent:

NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko

05-420 Józefów, ul Matejki 4

Produkt nie zawieraSztucznych barwników, Sztucznych konserwantów
Pochodzenie markiPolska, Kraje UE
Produkt ekologicznyNIE
Waga netto (w gram)500

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

13 innych produktów w tej samej kategorii: