W magazynie
Nowy produkt
Uwaga: ostatnie sztuki w magazynie!
Data dostępności towaru:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 354 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 354 points które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,06 zł.
Mąka migdałowa to nic innego jak drobno zmielone nasiona owoców migdałowca zwyczajnego. To jedne z najzdrowszych orzechów bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę E oraz minerały tj. wapń, magnez, cynk, potas i fosfor. Mąka migdałowa jest często używana w diecie bezglutenowej przede wszystkim jako dodatek do zdrowych wypieków. Mielone migdały zapewnią w ciastach piękny zapach i ciekawy delikatny smak.
Ze względu na brak glutenu, który zapewnia ciastom elastyczność i pulchność oraz wysoką zawartość tłuszczu zaleca się dodawanie jej do innych mąk (np. ryżowej) oraz z dodatkiem składników spulchniających (mąka orkiszowa, ziemniaczana, mielone siemię lniane, czy banan).
Wartości odżywcze w 100 gramach produktu:
Producent: | Naturalnie Zdrowe |
Kraj pochodzenia surowca: | USA |
Waga netto: | 1000 gram |
Skład: | mąka migdałowa |
Uwagi: | W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy. Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru. |
Producent:
NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko
05-420 Józefów, ul Matejki 4
Produkt nie zawiera | Glutenu, Sztucznych barwników, Sztucznych konserwantów |
Pochodzenie marki | Polska, Kraje UE |
Produkt ekologiczny | NIE |
Waga netto (w gram) | 1000 |